Wintersport Chili

Wintersport Chili

Wintersport Chili

Bij Zuid Amerika denk je misschien vooral aan het tropische klimaat maar juist tijdens onze zomermaanden kun je in Chili op wintersport vakantie. Het seizoen begint hier in mei, als het in Europa eindigt Tot en met september is er sneeuw. Het ideale plaatje voor veel wintersporters die naast het skiën de zon erg waarderen of als je graag in de zomer op vakantie wilt naar de sneeuw.

Klein maar fijn en luxueus

Er zijn een paar wintersport gebieden in Chili met elk hun eigen uitstraling en kwaliteiten. Zo kun je als toerist kiezen welke mogelijkheden bij jouw ideale vakantie passen. De rust van het dorpje Portillo in het wat kleinere ski gebied. Portillo bestaat al sinds 1949 en trekt nog steeds veel wintersporters. Het luxe en moderne Valle Nevado bestaat sinds 1988 en het is overduidelijk dat alles daar om luxe en vermaak draait. De accommodaties zijn van hoge kwaliteit en er is een funpark. Het skigebied is twee keer zo groot als het gebied Portillo. Valle Nevado ligt vlak bij de Chileense hoofdstad Santiago.

Vlak bij Valle Nevado liggen de gebieden El Colorado en La Parva. Hoewel Valle Nevado het grootste gebied in Zuid Amerika is, is het heel kleinschalig en kun je daardoor in alle rust genieten van een hele bijzondere wintersport vakantie in Chili.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *