Wintersport Finland

Wintersport Finland

Wintersport Finland

Finland is echt een bijzondere wintersport bestemming. Het is sneeuwzeker en de natuur is overweldigend en betoverend met haar rendieren en Lapland. Finland heeft naast het wintersporten ook de mogelijkheden tot prachtige natuurtochten op een slee met Husky’s of op de sneeuwscooter. De faciliteiten zijn zeer goed en naast de sportactiviteiten zijn er ook ontzettend veel andere mogelijkheden om hier een onvergetelijke vakantie te beleven.

Noorderlicht

Houd je van wellness, goede restaurants en ben je een liefhebber van de winterse natuur? Dan is Levi & Yllas het wintersport gebied waar jij moet zijn. Dit is het grootste wintersport gebied in Finland. Naast het skiën worden er rendiersafari’s georganiseerd en kun je gaan ijsvissen. Je kunt hier zelfs het bijzondere groene Noorderlicht zien. Dan kun je dat gelijk ook van je bucketlist afstrepen.

Sneeuwzeker

De hoogste piste in Finland ligt maar op 800 meter, maar door de Noordelijke ligging zijn alle gebieden toch sneeuwzeker. De prijzen van de skipassen zijn veel lager dan in andere Europese landen. Er is zo’n 300 kilometer aan pistes in Finland. Finland heeft ook twee wat kleinere wintersport gebieden. Levi met ongeveer 40 kilometer aan pistes en het Noord Finse Ruka met ongeveer 24 kilometer aan vooral blauwe pistes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *