Wintersport Frankrijk

Wintersport Frankrijk

Wintersport Frankrijk

Wil je eindeloos kilometers maken dan is Frankrijk het wintersport land van je dromen. Er zijn tientallen skigebieden en er is meer dan 10.000 kilometer aan pistes beschikbaar met uitstekende faciliteiten. Is dat nog niet genoeg? Dan kun je via het prachtige Les Potes du Soleil ook nog de grens over naar Zwitserland.

Après-ski of op vakantie met het gezin?

Hoewel het een Frans woord is staat Frankrijk niet bekend om zijn après-ski en gezelligheid. Met uitzondering van de gebieden Val Thorens, Tignes en Les Deux Alpes. Voor gezinnen die met kinderen op wintersport gaan is Espace Killy een perfecte bestemming.

De wat nieuwere ski oorden zijn een stuk gezelliger dan de skidorpen van de eerste generatie zoals Chamonix en Megève waar vooral betonnen torens werden gebouwd voor de toeristen. De Fransen begrijpen inmiddels dat toeristen toch ook wel een beetje sfeer willen.

Rugtasje mee

De prijzen van de skipassen zijn in Frankrijk hoger dan we gewend zijn in andere Europese landen, maar de echte wintersport liefhebber krijgt er dan ook wat voor. Een rugtas met je eigen lunchpakketje is in Frankrijk niet apart. De restaurants in de bergen rekenen zeer hoge prijzen waardoor de meeste wintersporters kiezen voor hun zelfgemaakte boterhammen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *