Wintersport Gerlos

Wintersport gerlos

Wintersport in Gerlos (Oostenrijk)

De wintersportbestemming Gerlos is met name populair onder de Nederlandse vakantiegangers. Dit Oostenrijkse skidorp ligt op een hoogte van ruim dertienhonderd meter. De bezoekers kunnen gebruik maken van de pistes in het Zittertal. Gerlos staat met name bekend om zijn bruisende après-ski en grote dorpsfeesten. Gezelligheid is een garantie in dit skidorp!

Zittertal Arena

Gerlos is onderdeel van de Zittertal Arena, een skigebied met enorm veel mogelijkheden. In totaal ligt er hier namelijk voor om en nabij de 140 kilometer aan skipistes, welke sneeuwzekerheid kennen. Naast skien en snowboarden kan je in Gerlos ook goed terecht voor langlaufen en freestylen.

Snowpark Gerlos

Het Snowpark van Gerlos is een walhalla voor de echte freestylers. Maak gebruik van ruim 30.000 vierkantemeter, waar onder andere ook een Easy Line, Pro Line en een Jib Line te vinden zal zijn. Het is een bijzonder rijk uitgerust snowpark met alles erop en eraan. Voor de kinderen is er ook een speciaal gebied in het leven geroepen.

Langlaufen

Gerlos is ook een geschikte vakantiebestemming voor de liefhebbers van langlaufen. Er zijn diverse loipes te vinden, welke door de natuurrijke omgeving lopen. Met name de zes kilometer lange loipe die van het prachtige Schönachtal naar Stinkmoosalm loopt is een aanrader.

Skischolen Gerlos

Het skigebied Gerlos kent drie verschillende skischolen, waar het voor de wintersporter mogelijk is om lessen te volgen. De prijzen liggen relatief hoog, zo is het bij de skischolen Red Eagles en Michi’s Skischule mogelijk om voor 150 euro een skiles te volgen. Voor de goedkopere prijzen moet je bij de skischool Gerlos Total zijn. Neem met het gehele gezin vijf lessen (vijf dagen) voor 135 euro. Privélessen kosten rond de 175 euro!

Activiteiten in Gerlos

Gerlos beschikt over een plaatselijke muziekgroep die regelmatig optredens geeft in het dorp. Daarnaast is dit ook een skidorp waar eens in de zoveel tijd een festival wordt georganiseerd. Naast deze entertainment kan er ook worden getennist en staan er meerdere wandelroutes voor de bezoekers klaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *