Wintersport in Griekenland

Wintersport in Griekenland

Het zonnige Griekenland staat er niet om bekend maar het heeft ook een paar mooie skidorpen waar je van half december tot half april je wintersport vakantie kunt vieren. Het is vooral geschikt voor mensen die het leuk vinden om kleine tochtjes te maken voor een dagje of een weekendje. Het is vooral goed te combineren met bijvoorbeeld een wandelen of langlaufen. De skigebieden zijn prima voor skiërs en snowboarders en bieden blauwe, rode en zwarte pistes.

 Korte tochtjes

Kaimaktsalan is het meest bekende skigebied en wordt ook wel Voras Skicenter genoemd. Het is een sneeuwzeker wintersport gebied tot wel 2480 meter hoog. Dit is ook het gebied waar de meeste gezelligheid gevonden wordt. Er is 13 kilometer aan skipistes beschikbaar en daarnaast ook nog een mooie loipe voor de langlaufers. Parnassos is een wat groter skigebied met 36 kilometer aan pistes. Dit gebied is in het weekend erg druk met bezoekers uit Athene. Chelmos trekt ook veel bezoekers en is ook bekend vanwege de grot met de meren.

Après-ski

Griekenland heeft niet zulke mooie wintersport faciliteiten als Oostenrijk maar de Après-ski is hier wel volop aanwezig in veel discotheken en kroegen. De prijzen liggen hier een stuk lager dan in de andere landen en dat trekt veel jongeren. Houd je niet van de drukte dan is dat geen probleem want er zijn voldoende accommodaties in het rustige deel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *