Wintersport in Noorwegen 

Wintersport in Noorwegen 

Echte winter in Europa vind je vooral in de Scandinavische landen zoals Noorwegen. Vrijwel het hele land is bedekt onder een dikke laag sneeuw en er zijn bijzonder veel winterse activiteiten te doen. Niet alleen rond het Olympisch gebied van Lillehammer en Hamar. Naast het gewone skiën speelt het skischansspringen en Telemark skiën hier een grote rol in de wintersport gebieden. 

 

Mooie winternatuur 

De natuur in Noorwegen is prachtig in de winter. De fjorden, de gletsjers en de bergen hebben ongerepte natuur en de mooiste uitzichten om van te genieten tijdens je winterse vakantie. En hoe Noordelijker je gaat, hoe groter de kans dat je het groene Noorderlicht te zien krijgt. Er zijn veel verschillende ski gebieden in Noorwegen. Er zijn er zelfs met uitzicht op de waanzinnig mooie fjorden. De gebieden zijn wat kleiner maar er zijn dan ook veel meer activiteiten dan alleen skiën. De prijzen in Noorwegen liggen gemiddeld wel wat hoger dan de andere Europese wintersport landen. 

 

Lang winterseizoen en sneeuwzeker 

Het wintersport seizoen is in Noorwegen extra lang want er ligt bijna tot in de zomer sneeuw. Noorwegen is door zijn ligging dan ook heel sneeuwzeker. Het wordt in de avond wel wat vroeger donker maar dat is opgelost met verlichting op de pistes.  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *