Wintersport in Rusland 

Wintersport in Rusland 

Als het ergens winter wordt, dan is het wel in Rusland. Niet voor niets werden daar de Olympische Winterspelen gehouden in Sotsji. Het wintersport gebied Rosa Khutor ligt daar in het Kaukasus gebergte. Dit is het enige gebied van de vele in Rusland met een behoorlijk aantal kilometers piste. Het hoogste punt daar is zo’n 2300 meter hoog en er ligt voldoende sneeuw tot eind maart. Het gebied heeft 70 kilometer aan pistes, mooi verdeeld over blauw, rood en zwart. De prijzen van skipassen zijn laag. 

Er zijn nog heel veel andere wintersport gebieden in Rusland, maar het bestaat vaak vooral uit één of een paar losse pistes. Niet om echt een week te gaan skiën maar voor een dagje altijd leuk.  

Off piste vanuit de helikopter 

Houd je meer van het echte wintersport avontuur dan ga je naar Abchasien. Dit gebied heeft geen liften of piste want hier is het de bedoeling dat je uit de helikopter springt en zelf een weg naar beneden zoekt. Hoe cool is dat? Je snapt vast wel dat dit voor zeer gevorderde skiërs is. Het hoogste punt in dit gebied is 3200 meter en je kunt maar liefst 2300 meter in hoogte afdalen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *