Wintersport in Spanje 

Wintersport in Spanje 

Bij een vakantie naar Spanje denk je al snel aan de zon en het strand. Maar in de Pyreneeën en op de Sierra Nevada kun je geweldig skiën. Spanje heeft 7 wintersport gebieden met tussen de 35 en de 150 kilometer aan pistes. Met sneeuwmachines wordt zelfs sneeuwzekerheid geboden. Op de Sierra Nevada is het dorp Pradollano met maar liefst 75 accommodaties om te verblijven. Het gebied heeft 121 kilometers aan pistes, mooi verdeeld in blauw, rood en een beetje zwart en groen. 

Grote ski gebieden en avontuur voor de gevorderde skiër  

Ook het wintersport gebied Baqueira Beret Bonaigua is populair en heeft maar liefst 150 kilometer aan pistes beschikbaar. Dan is er nog het gebied Formigal met 137 kilometer piste. Dit is meer gericht op de gevorderde skiër en is vooral rood en zwart. La Molina Masella heeft 143 kilometer om te skiën en daar is de moeilijkheid weer goed verdeeld. Voor elk wat wils. 

Spanje is wat verder rijden dan de andere wintersport bestemmingen. Daarom besluiten veel reizigers om met het vliegtuig te gaan en voor het laatste deel van de reis een auto te huren. Voor de Sierra Nevada vlieg je op Sevilla, voor de Pyreneeën bijvoorbeeld op Barcelona

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *